Artikler

Hvor mange kvadratmeters erhvervslokaler skal man bruge?

Når man som virksomhed leder efter sine næste erhvervslokaler, er det selvfølgelig vigtigt at sørge for, at der er plads nok til alle medarbejdere. Men hvor mange kvadratmeters erhvervslokaler har en virksomhed egentlig brug for? Svaret afhænger både af virksomhedens størrelse, antal medarbejdere og de konkrete ønsker, man har til indretningen. I denne artikel ser vi nærmere på en virksomheds kvadratmeterbehov.

Sørg for at leve op til de lovmæssige krav

Enhver virksomhed bør først og fremmest have styr på, hvilke lovmæssige krav der gælder for erhvervslokaler. Er din virksomhed på udkig efter nye kontorlokaler, skal du f.eks. sørge for at have styr på reglerne for antal kvadratmeter og plads til medarbejderne. Arbejdstilsynet er den myndighed, som sætter regler og krav til virksomheders fysiske indretning. Nogle af de regler, der gælder for de fysiske rammer på et kontor, er følgende:

  • Højden til loftet skal være mindst 2,5 meter og gulvarealet minimum 7 m2.
  • Hver medarbejder skal have 12 m3 luft i arbejdsrummet.
  • Tilstrækkeligt lysindfald og udsyn til omgivelserne anbefales.

Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at kontorlokalerne giver medarbejderne adgang til toilet, håndvask, spiseplads og garderobe. Uanset hvilke ønsker og planer, du ellers har til dine erhvervslokaler, skal du altså sørge for, at disse lovmæssige krav overholdes.

Beregn dit kvadratmeterbehov ud fra antal medarbejdere

Hvor mange kvadratmeter din virksomhed har behov for, afhænger naturligvis af, hvor mange ansatte der skal være plads til. Du kan selv lave en beregning ud fra, hvor mange medarbejdere du har, og hvor mange kvadratmeter hver medarbejder lovmæssigt har krav på. Vil du have ekstra plads til dine medarbejdere, kan du også selv vælge et specifikt antal kvadratmeter, som hver medarbejder skal have, og herefter beregne det samlede antal kvadratmeter, dine erhvervslokaler skal have.

Overvej indretningen af erhvervslokalerne

At sørge for, at der er plads nok til alle medarbejdere, er blot første trin, når man skal afgøre, hvor mange kvadratmeters erhvervslokaler virksomheden har brug for. Hvilke ønsker man har til indretning af lokalerne, har selvfølgelig også en betydning, da visse typer af indretning kræver mere plads end andre.Ønsker du at skabe en arbejdsplads med åbne kontorlokaler, hvor alle medarbejdere sidder i samme lokale, kan du have brug for færre kvadratmeter, end hvis lokalerne skal være mere opdelte. Når alle sidder i samme lokale, kan du nemlig udnytte pladsen bedre og undgå alt for mange spildte kvadratmeter på væggene. Når du ved, hvor mange kvadratmeter du har brug for, kan du gå i gang med at lede efter dine erhvervslokaler her på vores side.

Hvad er forskellen på et kontorhotel og et kontorfællesskab?

Er du også stødt på begreberne kontorhotel og kontorfællesskab? De sidste mange år er populariteten for begge koncepter steget markant, hvilket betyder, at flere og flere virksomheder vælger at leje sig ind på enten et kontorhotel eller i et kontorfællesskab. 

Selvom koncepterne har vundet større indpas blandt befolkningen, er det dog langt fra alle, der kender til dem – eller for den sags skyld kender til forskellen på et kontorhotel og et kontorfællesskab. Selvom de minder en del om hinanden, har de alligevel en række markante forskelle, som er værd at kende til, når du skal finde den næste arbejdsplads for din virksomhed.

Hvad er et kontorhotel?

Når du lejer dig ind på et kontorhotel, bliver du en del af et stort kontormiljø. Kontorhotellet administreres af et selskab, der udlejer kontorpladser til forskellige virksomheder. Samtidig varetager selskabet en række servicer og faciliteter, som er inkluderet i lejeprisen og stilles til rådighed for alle virksomhederne på kontorhotellet.

Selvom de forskellige servicer og faciliteter varierer fra kontorhotel til kontorhotel, kan du dog forvente, at stedet har ansatte til at håndtere en række praktiske arbejdsopgaver, hvilket blandt andet omfatter en bemandet reception, rengøring og indkøb af nødvendigheder forbundet med kontorlejemålet.

Hvad er et kontorfællesskab?

Fælles for kontorhoteller og kontorfællesskaber er, at begge kontormiljøer deles af flere virksomheder. Forskellen er dog, at mens kontorhoteller kommer med servicer, fællesfaciliteter og ansatte, der håndterer praktiske opgaver, er man i et kontorfællesskab sammen om at varetage de praktiske gøremål.

I et kontorfællesskab fylder det sociale aspekt ofte mere end på et kontorhotel, da man i højere grad er fælles om driften af kontorlokalerne. Det skaber samtidig stærke rammer for at samarbejde, vidensdele og sparre med hinanden, hvilket ofte er meget attraktivt blandt nystartede og mindre virksomheder. Samtidig giver det mulighed for at koncentrere sig om sin forretning og fokusere på virksomhedens udvikling.

Både kontorhoteller og kontorfællesskaber kan være et billigere alternativ til at leje eller købe egne kontorlokaler. Her kan man nemlig opnå en række økonomiske fordele, da man blandt andet undgår at skulle investere i inventar til kontoret, mens man ligeledes undgår en række udgifter til service.

Korte bindingsperioder og fleksible lejekontrakter er ligeledes en af de store fordele ved koncepterne, da det i høj grad kan vise sig nyttigt for virksomheder, der gerne vil forblive agile og være i et miljø, hvor man hurtigt kan foretage ændringer.Der findes mange valgmuligheder, når det kommer til kontorhoteller og kontorfællesskaber, og derfor kan du være sikker på at finde et væld af muligheder – særligt i Aarhus, København og landets øvrige store byer.

Sådan finder du de perfekte erhvervslokaler

Er du på udkig efter nye erhvervslokaler til din virksomhed? Det kan være, du står til at udvide, skifte lokation eller bare trænger til nye lokaler til leje. Uanset hvordan og hvorledes er det vigtigt at finde de perfekte rammer til sin virksomhed. I denne artikel giver vi to gode tips til, hvordan du som lejer kan finde det helt rette erhvervslejemål. 

Tip 1: Hvad er formålet med dine nye erhvervslokaler?

Før du kaster dig ud i jagten efter nye lokaler til leje til din virksomhed, er det en god idé at have i mente, hvad formålet med de nye erhvervslokaler helt præcis er. På den måde kan du nemt sortere irrelevante erhvervslejemål fra og kun fokusere på dem, som lever op til de krav og ønsker, du måtte have.

Da det godt kan være tidskrævende og til tider lidt besværligt at finde de rette erhvervslokaler, er det første tip et vigtig step at tage, så du slipper for at bruge unødvendig tid og energi. Når du tænker over formålet med dit nye erhvervslejemål, skal du huske på, om du er på udkig, fordi du ønsker at flytte til en ny lokation, eller måske fordi du har brug for større erhvervslokaler end dem, du i forvejen er i. Alt efter formålet vil dette påvirke din søgning. 

Tip 2: Sørg for at finde lokaler til leje, du kan være glad for i lang tid

Når du kigger efter de nye erhvervslejemål, er det vigtigt, at de nye lokaler til din virksomhed er et sted, du kan se dig selv være i en længere periode. Jagten på erhvervslokaler kan godt være svær, og flytning af din virksomhed er både bekostelig og besværlig. Derfor er det bedst at finde rammer, som ikke bare er midlertidige. Søg derfor efter lokaler til leje for en længere periode. 

Vi ved godt, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte sin søgning. Der er i forvejen en masse tanker og bolde i luften, når man har taget beslutningen om at flytte eller udvide sin virksomhed. For at hjælpe dig godt på vej med at finde det rette erhvervslejemål, kan du her på vores hjemmeside starte din søgning. Alt, du skal gøre, er at gå via vores ’søg erhvervslokaler til leje her’-knap. Så hjælper vi dig godt i gang med at finde de perfekte lokaler til leje til din virksomhed.